Vibraciona platforma Fit Vibe | Dr Marija Bošković
9025
page-template-default,page,page-id-9025,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Fit Vibe je sprava za vežbanje, istezanje i masažu vrhunskog kvaliteta, koja radi na vibracionom principu.

Fit Vibe mašine su sjajna alternativa za ljude koji uživaju u aktivnom načinu života, ali nemaju vremena za dugotrajne treninge tri ili više puta nedeljno.

Acceleration Training™: vežbe na Fit Vibe mašinama, nude brojne važne benefite koji nam omogućavaju da lako dostignemo svoje fitnes ciljeve.
Postižemo čitav niz prednosti od momentalnog poboljšavanja cirkulacije do raznih drugih merljivih koristi kao što su povećanje mišićne snage i fleksibilnosti, bolja pokretljivost, jačanje dubokih mišića i stabilizatora tela, a da pri tome nema negativnog dejstva na zglobove i ligamente kao što je to moguće kod konvencionlnih treninga i bez uobičajenog osećaja iscrpljenosti posle vežbanja, što se postiže kombinovanjem istezanja na Fit Vibu, sportske i relaks masaže, sve to zajedno dovodi do bržeg oporavka i regeneracije.

Za sve navedeno bi vam trebalo od 1h do 1:30 min u teretani samo za vežbanje plus 15 minuta za istezanje i minimum pola sata za masažu, što je ukupno oko 2 sata.

Dok vam na Fit Vibu za trening, istezanje i masažu treba samo 30 minuta, a efekti su neuporedivo bolji, a pritom dobijate celu listu prednosti koje  nemate kod tradicionalnog vežbanja.  

Princip na kome Fit Vibe sprava radi, leži u Njutnovom zakonu: da je sila jednaka masa puta ubrzanje, odnosno f=m x a. To zapravo znači da snagu i izdržljivost tela možemo povećati dodavanjem više mase (tegova) što činimo kod klasičnog vida treninga u teretani, ili više ubrzanja odnosno povećavanjem broja Hz (vibracija) u sekundi sto je slučaj na power plate platformi.

Umesto što dodajemo jos težine i tako dodatno opterećujemo skelet, zglobove, tetive i ligamente, povećavanjem ubrzanja (vibracija) postižemo daleko bolji efekat, a pri tom je opterećenje skeleta, zglobova, tetiva i ligamenata minimalno.

Povećanjem ubrzanja imamo osećaj da smo teži, a samim tim nema potrebe dodavati dodatnu težinu, dovoljno je samo podesiti broj Hz (vibracija) u sekundi koji odgovara našim trenutnim mogućnostima (Fit Vibe je jedina platforma kod koje se može regulisati učestalost vibracija od 25 do 50 Hz za po jedan Hz). Vibracijama koje proizvodi Fit Vibe narušava se ravnoteža ljudskog tela, pa se samim tim mišići aktiviraju (refleksno) da bi povratili ravnotežu.

Pošto se ravnoteža narušava neverovatnom brzinom od 25 do 50 (za rekreativce koristi se opseg od 25 do 40 Hz, preko toga mogu koristiti dobro utrenirani vojni piloti, astronauti i profesionalni sportisti) puta u sekundi tako se i misići refleksno kontrakuju isto toliko puta u sekundi kako bi se sačuvala ravnoteža.

Tako da je svako poređenje sa klasičnim vidom treninga gde nema toliko učestalih kontrakcija, suvišno. A ujedno i to je glavni razlog zašto na Fit Vib-u dobijamo intezivniji, a samim tim i efikasniji trening za neuporedivo manje vremena.

dr marija boskovic - fit vibe

Trening u Medical Beauty centru sastoji se iz 3 dela

1. Vibracioni trening (jača mišiće, poboljšava tonus mišića, ubrzava gubitak masnih naslaga)

2. Istezanja uz vibracije (istezanje na Fit Vibu-u poboljšava fleksibilnost mišića koji dobijaju privalčan vretenast izgled)

3. Vibraciona masaža (opušta mišiće, ublazava posledice stresa, pomaže uklanjanju celulita i eliminaciji mlečne kiseline iz mišića, sprečava upale mišića) – masaža na kraju treninga je po izboru: anticelulit ili relaks!

Samo u sertifikovanom Fit Vibe centru MEDICAL BEAUTY imate mogucnost odabira nekog od  programa koji podrazumevaju individualne treninge prilagođene Vašim potrebama, uz prisustvo ličnog trenera i pod nadzorom lekara.