Tretmani protiv celulita | Dr Marija Bošković
8610
page-template-default,page,page-id-8610,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Tretmani protiv celulita

Mezoterapija, zasigurno jedan od najčešćih postupaka u lečenju celulita

BIOMODULACIJA CELULITA

Koristi se za omekšavanje kožnih nepravilnosti i formulisan je kao efikasno rešenje za kožu zahvaćenu celulitom. Hijaluronska kiselina u kombinaciji sa biorevitalizujućim efektom osim uklanjanja i ublažavanja “pomorandžine kore” ujedno i zateže kožu.

VIRTUELNA MEZOTERAPIJA

Virtuelna mezoterapija, koja je kao ‘oružje“ vrlo delotvorna. To je sistem za transdermalnu primenu kozmetičkih proizvoda, uglavnom prirodne osnove, ali i lekova, ili još češće njihove kombinacije, putem električne struje specifičnih karakteristika.

KAVITACIJA

Medicinska upotreba ultrazvuka niske frekvencije, obično oko 40 kHz. Uglavnom se koristi za lečenje lokaliziranih masnih naslaga jer ima sposobnost da razbije masne ćelije i na taj način da smanji debljinu masnog tkiva. Dubina njegova dejstva je oko 2 cm, a ovaj učinak razbijanja potkožnog masnog tkiva ima vrlo pozitivan učinak na celulit.

RADIOFREKVENCIJA

Delovanjem specifičnih visokofrekventnih struja može se kontrolisano delovati na masne ćelije u dubini, sa biofizičkim učinkom pretvaranja električne energije u toplinu. Time se sa jedne strane vrši skraćivanje postojećih kolagenskih vlakana i zatezanje kože, i takođe podsticanje stvaranja novog kolagena „neokolageneza“ uz istovremeno poboljšavanje mikrocirkulacije. Time se efikasno deluje na sva tri patofiziološka uzroka celulita: smanjuje se volumen lipocita, poboljšava mikrocirkulacija i regeneriše vezivno tkivo, a koža zateže i rejuveniše.

APARATURNA LIMFNA DRENAŽA

Aparaturna limfna drenaža, je masaža koja omogućuje bitno poboljšanje cirkulacije limfne tečnosti kao jedna od neophodnih pratećih procedura detoksikacije. Takođe je neophodna za tretman edema posebno donjih ekstremiteta.Uklanjanje limfnog zastoja ima značajno povoljno dejstvo pri tretmanu protiv celulita jer se tako eliminiše jedan od njegovih uzroka.