Vakum anticelulit masaža | Dr Marija Bošković
9331
page-template-default,page,page-id-9331,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Vakum anticelulit masaža

Smetnje u cirkulaciji, odn. slabljenje cirkulacije krvi i limfe, a time i usporeno izbacivanje toksina jedne su od glavnih uzroka neželjenih promena kože i potkožnog tkiva, u kom se gomilaju štetne materije koje nastaju u procesu metabolizma. Ovo se prvenstveno odnosi na promene strukture kolagena i prodiranja masnog tkiva ka višim slojevima. Ćelije vezivnog tkiva bujaju, pa se vezivno tkivo prekomerno uvećava, a posledica je tzv. pomorandžina kora ili celulit.

 

Zbog svog višestrukog dejstva, vakuum terapija se koristi u anticelulit tretmanima, ali i kao samostalna relax metoda.

 

Masaža pojačava cirkulaciju krvi, što znači da donosi više kiseonika, a odnosi više štetnih materija iz ćelija mišića. To je i glavna korist masaže. Mišići napunjeni kiseonikom imaju više energije za svakodnevne aktivnosti. Pored toga, masaža pomaže bolnim mišićima i zglobovima, povećava gipkost tela i tonus kože i deluje antistresno. Masaža nije samo obična relaksacija – to je i preventiva protiv nakupljanja stresa i emotivne i fizičke napetosti.

 

Vakuum terapija predstavlja radijalnu endodermnu terapiju zasnovanu na vakuumu koji preko aplikatora stvara kružni kožni nabor u kom se povećava rastegljivost vezivnog tkiva i dolazi do širenja kapilara.

Dr Marija Bošković - Vakum masaža 01

Time se ubrzava vertikalna cirkulacija, a posledica je bolja razmena materija na lokalnom nivou (u tretiranoj regiji). Dotok sveže krvi i kiseonika na oštećenim mestima se znatno poboljšava, pa vezivno tkivo postaje još elastičnije. Povećanjem rastegljivosti vezivnog tkiva ubrzava se i protok limfe, pa samim tim eliminiše se i višak tečnosti i štetnih metabolita. Ovi procesi podstiču i sintezu kolagena i olakšavaju metabolizam masti. Rezultat je glatko, bolje oblikovano telo i glatkija koža.

 

Za vreme postupka nema neželjenih ili neprijatnih efekata.

 

Vakuum masaža se ne preporučuje:

 

  • kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom
  • kod osoba sa proširenim venama
  • kod srčanih oboljenja
  • tromboze i sl.

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2