Lifting COG nitima | Dr Marija Bošković
9371
page-template-default,page,page-id-9371,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Lifting COG nitima

Lifting COG nitima je nova i efikasna medicinska tehnika za podizanje i zatezanje kože lica i vrata. Ovaj tretman konturiše lice i podstiče proizvodnju kolagena. Efekat liftinga je potpun 6 meseci nakon tretmana kada se kolagen formira oko niti.

Kako izgleda procedura COG nitima?

COG niti su biorazgradive niti koje se postavljaju pod kožu i dovode do zatezanja kože. Pre intervencije se daje lokalna anestezija. Niti se postavljaju pod kožu pomoću kanile ili pomoću fine igle koja je pričvršćena za apsorbujuću nit. Igla se ubacuje u potkožni sloj a kada se izvuče niti ostaju implantirane u koži.

Koliko traje intervencija?

Procedura postavljanja niti je komforna za pacijenta, a oporavak je kratak i traje od 2 do 3 dana u zavisnosti od starosti pacijenta, tipa kože i regije koja se tretira. Sama intervencija traje oko pola sata, a efekat je potpun 6 meseci nakon tretmana.

Ko su kandidati za tretman COG nitima?

COG niti su pravi izbor za sve pacijente koji ne žele da se podvrgnu hirurškim procedurama. Ova intervencija je idealna za konturiranje lica, podizanje opuštene kože obraza, brade i vrata a takođe su dobre i za podizanje obrva.

Za telo, dobri rezultati se postižu zatezanjem opuštene kože na rukama, butinama i stomaku.

Od čega se sastoje COG niti?

Ove niti su 100% polidioksanon, klinički dokazan biokompatibilan i bioapsorbujući materijal koji se dugi niz godina koristi u medicini.

Dr Marija Bošković - Estetska medicina - COG niti 01

Najčešća pitanja

Da li se COG niti mogu koristiti u kombinaciji sa drugim estetskim procedurama?

 

Prednost ove metode je to što se može kombinovati i sa drugim tretmanima za podmlađivanje, kao što su lasersko podmlađivanje, PRP, Hijaluronski fileri, Cellular matrix, 3D mezoniti ili mezoterapija, kako bi krajnji rezultat bio još bolji.

 

Koliko dugo traje efekat COG nitima?

 

Efekat zavisi od starosne dobi pacijenta, kvaliteta kože i broja upotrebljenih niti. Studije su pokazale da rezultati mogu da traju između 2 i 3 godine.

 

Da li ima neželjenih efekata?

 

Lifting COG nitima je sigurna procedura, a komplikacije su izuzetno retke. Manji neželjeni efekti se mogu javiti u vidu privremenog otoka ili blagog osećaja zategnutosti koji se povlači u roku od nedelju dana.

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2