Cellenis PRP | Dr Marija Bošković
9413
page-template-default,page,page-id-9413,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Cellenis PRP

Krvna plazma sadrži biološki aktivne proteine koji stimulišu i ubrzavaju regeneraciju tkiva. Kada dođe do povrede, naše telo upućuje proteine u povredjeno područje i stimuliše proces zarastanja koji pomaže u obnovi oštećenih tkiva. Isti princip se može primeniti i na kožu. Unoseći biološki aktivne proteine plazme, kao kod povrede, fibroblasti će stvarati novi kolagen i polako otpuštati hranljive sastojke u kožu. Koža će se obnavljati iznutra, istovremeno usporavajući proces starenja i popravljajući već nastale promene starenja.

 

PRP (Platelet Rich Plasma) je deo krvne plazme obogaćene trombocitima, faktorima rasta i matičnim ćelijama. To su upravo elementi krvi odgovorni za zarastanje rana nakon povrede. Unoseći ih pod kožu mezoterapijom i microneedlingom podstičemo stvaranje novog kolagena, pa možemo očekivati da kožu dugoročno obnavljamo sastojcima sopstvene krvi.

 

Faktori rasta (GF grow factor) iz sopstvene krvi predstavljaju idealnu formulu za podmlađivanje i lečenje kože. Osim u estetici, PRP tretman je našao veliku primenu u dermatologiji i stomatologiji za stimulaciju zarastanja rana, sportskoj medicini i ortopediji, za obnovu hrskavice i ubrzanje saniranja povreda mekih tkiva.

Pre samog tretmana lica uzima se uzorak krvi. Uzimanje uzorka krvi vrši se standardnom procedurom, u sterilnu epruvetu iz originalnog seta, koji je pripremljen tako da krv ne može doći u dodir sa vazduhom.

Sledi centrifugiranje krvi po odredjenom protokolu kako bi se odvojila željena plazma sa trombocitima i faktorima rasta od belih i crvenih krvnih zrnaca, koje nećemo koristiti. Za to vreme vrši se priprema kože lica, vrata, dekoltea i šaka za sprovodjenje tretmana. Lice se detaljno čisti i nanosi se anestetik krema kako bi tretman bio ugodniji.

NAČIN APLIKACIJE

Pripremljena plazma uzima se iz epruvete špricem i unosi pod kožu intradermalnim injekcijama. Kod jako opuštene kože, tretman se izvodi u kombinaciji sa dermapen kolagen indukcionom terapijom. Ukoliko je lice već izgubilo deo potkožnog masnog tkiva, izgleda umorno i ima izražene bore, treba se odlučiti za proizvod Cellular matrix koji kombinuje plazmu sa hijaluronskom kiselinom. Više o Cellular matrix proizvodima pročitajte na www.cellularmatrix.info

 

Da bi postigli potpun i dugoročan efekat, PRP tretman je preporučljivo ponoviti nakon mesec dana, a potom nakon 3 meseca. Ukoliko se radi o koži sa veoma izraženim znacima starenja, tretman bismo ponovili i nakon 6 i 12 meseci. Za najbolje rezultate tretman se naknadno može primenjivati jednom u 12-24 meseca.

 

Većina pacijenata se odmah nakon tretmana podmladjivanja krvnom plazmom može vrati svojim uobičajenim aktivnostima. Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila i natečenosti uslovljenih količinom plazme koju smo uneli pod kožu. Nakon nekoliko dana, kada otok prodje i koža upije tečnost, lice će izgledati kao i pre tretmana.

 

Stimulisanim fibroblastima treba vremena da naprave novi kolagen i elastin. Osmog dana nakon primene PRP tretmana, preporučujemo tretman radiotalasnog liftinga. Tako će stimulacija fibroblasta da proizvode kolagen biti još veća.

 

Obično se za 4 nedelje mogu očekivati vidljivi rezultati – koža izgleda sveže i zdravije, bore su manje izražene, tonus kože popravljen.

Dr Marija Bošković - Cellenis PRP

INDIKACIJE

• Podmladjivanja kože lica, vrata i dekoltea
• Smanjenja bora
• Vraćanja čvstine koži
• Poboljšanja izgleda područja oko očiju
• Poboljšanja ožiljaka od akni
• Podmladjivanja kože šaka

KONTRAINDIKACIJE

• U toku trudnoće i periodu dojenja
• U slučaju poremećaja funkcije i broja trombocita
• U slučaju hemodinamske nestabilnosti
• Kod akutnih i hroničnih infektivnih bolesti
• Kod autoimunih i malignih bolesti

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2