Intralipoterapija | Dr Marija Bošković
8374
page-template-default,page,page-id-8374,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Oduvek je postojala nada tj. želja za eliminisanjem viška masnih ćelija uz pomoć injekcije. Posle intenzivnog i dugogodišnjeg istraživanja Prof. Dr Motolese je uspeo da sa Aqualyx® izumi novi i siguran proizvod koji je sad i kod nas registrovan, a medicinski je bezbedan. Aqualyx uništava masne ćelije u lokalizovanim anatomskim oblastima. Tretman može da sprovede samo specijalno obučeno medicinsko osoblje.

Treba reći da to nije metoda za mršavljenje jer ona generalno ne dovodi do gubitka težine već je usmerena prvenstveno na otklanjanje onih masnih naslaga koje uprkos zdravom načinu života, strogoj dijeti i vežbama, odolevaju svim pokušajima njihovog otklanjanja. Njome se ne otklanjaju velike mase telesne masnoće već deluje lokalno, isključivo u okviru zona na koje se primeni unošenjem injekcijom.

ŠTA JE AQUALYX® I KAKO ON DELUJE?

Aktivni agens u Aqualixu je dezoksiholna kiselina (žučna kiselina koju inače prirodno proizvodi jetra radi varenja masnoće). Ona se direktno injektira u masno tkivo pomoću specifičnih igala iz serije Lipoinject, bez prethodne anestezije jer je tretman bezbolan. Nakon ubrizgavanja dovodi prvenstveno do razgradnje masnih ćelija uz oslobađanje triglicerida i masnih kiselina, koje organizam koristi kao izvor energije u metaboličkih procesima, a ostatke metabolizma uz aktviranje venskog i limfnog sistema izbacuje putem mokraće.

ŠTA AQUALYX® NE MOŽE?

Aqualyx® je indikovan tretman za lečenje lokalnih gojaznosti od malih do srednjih površina. Nije zamena za Liposukciju, zato što ne može da reguliše prekomernu gojaznost. U tom slučaju se preporučuje ipak hirurška intervencija ili drugi način redukcije telasne mase.

KOJE REGIJE MOGU DA SE TRETIRAJU?
 • bokovi
 • unutrašnja strana butina
 • unutrašnji deo kolena
 • stomak
 • gornji ekstremiteti
 • podbradak
 • Lipom
 • Ginekomastija
dr marija bošković - Liposukcija Aqualyx
KOLIKO JE AQUALYX® TRETMANA POTREBNO?

Broj tretmana zavisi od željenog stepena redukcije, od mase depozita masnog tkiva koje se uklanja i od individualne reakcije svakog organizma.

Najveći broj klijenata obavi 3-5 tretmana. Zbog same prirode bioloških procesa koji se na sasvim prirodan način u organizmu odvijaju posle aplikacije preparata, rezultati postaju postepeno vidljivi.

Za optimalne rezultate preporučuje se ponavljanje procedure 3 do 6 puta.

Sesije se obavljaju na istim regijama jednom u 3 sedmice. Na drugoj regiji se mogu obaviti već 5-7 dana posle prethodnog tretmana. Kod manjih površina već se posle prvog tretmana mogu videti rezultati.

Kako se ponašati posle infiltracije Aqualixom?

Mogu se pojaviti 15 min. nakon infiltracije svrab, crvenilo, lokalizovana toplota, bol, hematoma. Najčešće svi ovi simptomi nestaju brzo nakon tretmana, ali mogu trajati 1 do 6 dana. Ne izlažite tretirano područje intenzivnom izvoru toplote (sunčanje, sauna).

Neželjena dejstva

Površinske modrice ili crvena edematozna reakcija. To su normalne reakcije na lečenje i nestaje u roku od nekoliko dana.

KOJE PREDNOST NUDI  AQUALYX®?

 • Aqualyx® je registrovan kao medicinski proizvod, što znači da je bezbedan.
 • Aqualyx® skoro da je bezbolan tretman.
 • Aqualyx® skoro i da nema neželjenih dejstava.
 • Tretman je minimalno invazivan i traje samo nekoliko minuta. Posle njega, klijent može da isprati svoje svakodnevne aktivnosti, posao, sport, itd.
 • Aqualyx® Tretman sprovodi samo specijalno obučeno medicinsko osoblje.
 • Aqualyx® trajno uklanja masne naslage. Jednom uklonjene masne naslage ne mogu se vratiti

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2