Injekciona lipoliza | Dr Marija Bošković
8366
page-template-default,page,page-id-8366,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Injekciona lipoliza

Sigurno ste do sada bezbroj puta pokušali da skinete masne naslage sa struka, bedara, stomaka… Često ste zbog toga bili na dijeti, besomučno vežbali i opet niste uspeli. Dijete iscrpljuju, izgubite tamo gde ste najmanje želeli, obično u licu a sve ono zbog čega ste se “mučili” i dalje je tu. Rešenje upravo za ovakvu vrstu problema jeste lipoliza.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA LIPOLIZU?

Lipoliza predstavlja neoperativu tehniku kojom se vrlo uspešno eliminišu masne naslage (jastučići) sa lica i tela. Kao takva, jedina je alternativa hirurškoj liposukciji. Sama procedura podrazumeva ubrizgavanje lipolitika (phosphatydilcholina, različitih koncentracija) direktno u masno tkivo. Ubodi su minimalno bolni jer se koriste vrlo fine igle. Za osetljive pacijente savetujemo nanošenje anestetik krema 45 minuta pre izvođenja same procedure.

Najčešće tretirane regije :

  • podvaljak
  • obrazi
  • jastučići donje vilične kosti
  • stomak
  • struk
  • bokovi
  • unutrašnja strana natkolenica
  • kolena
  • gornje partije leđa (linija brushaltera)
  • nadlaktice
DA LI SE RAZLIKUJE OD MEZOTERAPIJE?

Lipoliza, kao i mezoterapija, nije metoda za gubljenje kilograma. Lipoliza se isključivo koristi za reoblikovanje lica i tela. Mezoterapijom se, uglavnom, jača vezivno tkivo i time bitno utiče na zatezanje kože i eliminaciju celulita. Lipolizom se masne naslage doslovno tope, jer ubrizgani enzimi dovode do potpune razgradnje masnih ćelija koje se potom iz organizma eliminišu prirodnim putem, postepeno kako ne bi dodatno opterećivale organizam. Kombinacijom ove dve metode dobijaju se zaista lepi i realni rezultati.

BROJ TRETMANA I EFIKASNOST

Lipoliza nije “instant” metoda već postepen proces razgradnje masti koji se odvija u okviru 4-8 nedelja. Zato se prvi rezultati mogu videti tek nakon 4 nedelje. Obično se rade 2 do 4 tretmana u zavisnosti od regije koja se tretira.

Treba naglasiti da lipoliza nije idealna za tretiranje velikih površina kao i da postoji fiziološki maksimum koji pacijent može da primi u okviru jedne procedure. Upravo ovaj fiziološki maksimum ukazuje na to koliko će manjih regija biti tretirano u okviru jedne procedure.

PREDNOSTI

Rezultati su trajni u koliko vodite računa o svojim navikama naročito kad je u pitanju ishrana, jer ova metoda dovodi do smanjenja broja masnih ćelija, a ne njihove veličine.

Lipolizom ne gubite kilograme već santimetre.

Ukoliko ste kandidat za liposukciju i odlučite se da na taj način uklonite masne jastučiće onda će lipoliza biti ”korektivna” metoda kojom ćete ispraviti neravnine koje su obavezna posledica liposukcije.

PROPRATNI EFEKTI I KONTRAINDIKACIJE

Normalni propratni efekti lipolize su crvenilo, svab, modrice i intenzivan otok. Otok je najintenzivniji u periodu od 24 do 72 sata, a potpuno se povlači posle nekoliko dana.

Bol je prisutan i podseća na upalu mišića. Koliko su propratni efekti burni isključivo zavisi od tipa kože, a tu procenu ćete dobiti na samom pregledu.

Kontraindikacije su: trudnoća, dojenje, šećerna bolest, autoimune bolesti…

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2