Biorevitalizacija Genosys | Dr Marija Bošković
8341
page-template-default,page,page-id-8341,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Biorevitalizacija Genosys

Peptidna terapija predstavlja apsoutno najaktivniju regenerativnu terapiju u kojoj se obnavljaju svi podkožni slojevi kože i aktivira produkcija novog kolagena.

Peptidna terapija stimuliše fibroblaste (ćelije koje proizvode kolagen) kroz primenu aminokiselna smanjujuci oksidativni stres.

U radu koristimo peptide korejske firme Genosys

Peptidi, kao gradivna jedinica ćelije, su značajni za mnoge prirodne procese u koži kao što su proliferacija i migracija ćelija, proces zarastanja, angiogeneza, melanogeneza, sinteza i regulacija proteina.

Mehanizmi dejstva peptida omogućavaju njihovu ulogu u koži, ponašaju se kao dobri prenosioci signala za sintezu bitnih sastojaka kože, kao što su kolagen, elastin i glikozaminoglikani.

dr marija boskovic - medical beauty - peptidna terapija genosys

Proteini (koji su sastavljeni od peptida) čine oko 25% sadržaja kože i 95% sadržaja ljudske kose (keratin je glavni sastojak kose). U koži su glavna tri proteina: keratin, kolagen i elastin. Keratin daje koži čvrstinu, fleksibilnost i vodoodbojnost njenoj površini. Elastin pomaže da koža bude fleksibilna a zategnuta, vraća je u prvobitni položaj prilikom istezanja. Kolagen je “cement” koji drži sve zajedno, obezbeđuje strukturu i čvrstinu telesnim tkivima, uključujući i kožu.

Peptidi koji se nalaze u Genosys kozmetici su dobijeni najinovativnijim tehnologijama. Svaki od peptida ima svoju ulogu i biokompatibilni su sa našim organizmom.

■ 5 NO-ADDITIONS

Bez najčešćih 5 štetnih sastojaka: bez alkohola, bez parabena, bez pigmenata, bez surfaktanata, bez parfema

■ sh-Polypeptide-7

Sh-Polypeptide-7 je rekombinantni protein koji ima sličnu strukturu kao humani hormon rasta, a proizveden je putem mikrobne fermentacije. Iako nije u potpunosti identičan humanom hormonu rasta, jako je sličan i deluje na isti način u organizmu. Inkapsuliran pomoću lipozoma što mu daje stabilnost.

■ MULTI PEPTIDI

Peptidi imaju sposobnost da sintetišu kolagen i da poprave teksturu kože.

■ KOMPLEKS BOTANIČKIH STEM ĆELIJA IMA VIŠE EFEKATA:

Antivirusni, antialergiski i antioksidativni efekat.

dr marija boskovic - peptidna terapija
  • Sh-polypeptide-7 – patentirani protein slične strukture kao humani hormon rasta (faktor rasta) vezuje se za njegove receptore i aktivira matične ćelije koje su migrirale u bazalni sloj epiderma. Moćne matične ćelije stvaraju nove ćelije u epidermisu.
  • Copper Tripeptide-1 – stimuliše sintezu kolagena u fibroblastima, povećava akumulaciju proteina, glikozaminoglikana i obnavlja DNK oštećene kože.
  • Palmitoyl Oligopeptide – povećava produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i glukozaminoglikana.
  • Palmitoyl Tetrapeptide-7 – redukuje crvenilo traumatizovane kože, vrši stimulaciju i regeneraciju kolagenih vlakana u dermisu.
  • Acetyl Hexapeptide-8 – ima dejstvo protiv bora preko opuštanja mišića.
  • Palmitoyl Tripeptide-1 – podstiče genezu kolagena kao i genezu glikozaminoglikana, pomaže koži da zadrži prirodni tonus, jača vezivno tkivo, pomaže zaceljivanje rana.
  • Palmytoyl Hexapeptide-12, aktivator stem ćelija – stimuliše fibroblaste i stvaranje novog kolagena.

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2