Hijaluronski fileri | Dr Marija Bošković
9347
page-template-default,page,page-id-9347,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Hijaluronski fileri

Fileri su implantaciona medicinska sredstva i kao takva moraju biti registrovana, na tržištu. Oni se mogu podeliti na osnovu porekla na filere biološkog porekla i sintetske filere, po osnovu dužine trajanja, odnosno zadržavanja na mestu primene na privremene i trajne.

 

U filere biološkog porekla spadaju fileri hijaluronske kiseline. Mi radimo isključivo sa filerima JUVEDERM, kompanije ALLERGAN (u današnje vreme i najviše primenjivanim) koji su biokompatibilni fileri, bezbedni, a rezultat im je vrlo predvidiv ukoliko su u rukama iskusnog praktičara. Oni popunjavaju bore i druge neravnine na licu delujući kao sunđer koji upija vodu. Oni su biorazgradivi, razlažu ih enzimi kojih noramalno ima u našem organizmu, pa im je i dužina trajanja ograničena. Trajanje ovih filera je različito od 6-12 meseci, po preporukama proizvođača, ali je i njihovo trajanje individualna stvar i razlikuje se od osobe do osobe. Ono što je bitno jest da ovi fileri imaju antidot -protivlek u slučaju neželjenog efekta, a to je hijaluronidaza.

 

Iako su svi fileri stimulatori produkcije kolagena u koži, postoje fileri kojima je to mehanizam dejstva baš to. U ovu grupu spadaju fileri na bazi Ca-hidroksilapatita (Radiesse), poli-L-laktićne kiseline (Sculptra, Ellanse). Nabrojani fileri spadaju u grupu sintetski filera, ali su biorazgradivi, što će reći da je i njihovo trajanje ograničeno, jer se vremenom razlažu u ljudskom organizmu. Trajanje im je zavisno od filera vrlo slično u odnosu na hijaluronske , sa nekim izuzecima. U slučaju neželjenih efekata oni nemaju antidot

Postoje, pored ovih sintetski neresorptivni fileri, gde spada PMMA (polimetil metakrilat) koji nije biorazgradiv, trajan je njegov efekat i nema protiv lek. U slučaju neželjenih efekata, mora se hirurški ukloniti iz tkiva.

 

Jedini prirodni, autologni, a trajni filer jeste sopstvena mast, koja se uzima sa mesta gde je ima u višku (stomak i butine najčešće) i posebnom tehnikom ubacuje u predeo lica. Međutim efekat ovog filera nije moguće predvideti, jer ovde se radi o “ transplantaciji masnog tkiva“ i nije moguće predvideti koliko će masti „preživeti“ na drugom mestu. Zato je neophodno ponavljati ovu proceduru i po nekoliko puta do postizanja krajnjeg efekta, koji je trajan.

 

Nova generacija dermalnih filera JUVEDERM Vycross tehnologija – Voluma, Volbella, Volift, Volite

 

  • Voluma – obnavlja punoću brade, obraza i jagodica. Traje do 18 meseci.
  • Volbella – oblikovan posebno za osjetljiva područja na licu. Traje do 12 meseci.
  • Volift – za usne te perioralne i nazolabijalne bore. Traje do 15 meseci.
  • Volite – za produženu hidrataciju i popravljanje kvaliteta kože u trajanju od 6 meseci i duže.
Dr Marija Bošković - Hijaluronski fileri

BORE NA ČELU, IZMEĐU OBRVA

 

Ove bore se ušpešno uklanjaju kombinacijom hijalurona i botoksa. Botoksom se privremeno blokiraju mišići odgovorni za mrštenje, a hijaluronom se već postojeće bore ispunjavaju i na taj način ponovo dobija osvežen i vedar izgled lica.

 

OBRAZI

 

Jedrina obraza postiže se u kombinaciji sa tretiranjem predela jagodica. Podizanjem jagodica, koža na obrazima se takođe podiže. Konturiranje lica je izuzetno važno, a moguće ga je postići primenom posebne vrste hijalurona koji se koristi za konturiranje.

 

NOSE JOB

 

Konturisanje i ispravljanje nepravilnosti nosa bez hirurške intervencije postižete primenom filera velike gustine.

 

JAW LINE

 

Definisanje donje ivice mandibule posebno kod muškaraca za postizanje muževnijeg izgleda lica zajedno sa uvećanjem brade

 

VRAT I DEKOLTE

 

Uklanjanje sitnih bora, hidratacija i revitelizacija najosetljivijeg dela lica, koje je ujedno najćešće zaboravljen deo u podmlađivanje.

BORE OD NOSA DO USANA

 

Nazolabojalne bore se najbolje otklanjaju primenom hijalurona. Ovde je važno koristiti hijaluron adekvatne gustine kako bi postignut efekat duže trajao.

 

BRADA

 

Liniju brade i donje vilice moguće je učiniti ravnijom i zategnutijom, primenom posebne tehnike ubrizgavanja hijalurona veće gustine. Prilikom aplikacije hijalurona, ne treba zaboraviti uglove ispod donje usne koji daju opušten izgled kože lica.

 

KONTURISANJE I VOLUMINIZACIJU USANA

 

Postižete primenom filera najfinije sturkure za dobijanje što prirodnijeg izgeda.

 

BORE OKO USANA

 

Ove bore se lepo mogu popuniti najfinijim hijaluronskim filerom. Ovaj tip bora je neophodno tretirati što ranije, jer vremenom koža u njima atrofira i teže se otklanjaju.

 

BORE SMEJALICE

 

Diskretne bore oko očiju su neizostavni deo karaktera lica, ali očima daju umoran izgled. Ove bore se otklanjaju primenom hijalurona lagane gustine, koji je pogodniji za kožu na mestima gde ne želimo efekat volumena.

 

ŠAKE

 

Podmlađivanje, hidratacija i rejuvenacija šaka hijaluronskim filerima je jednostavna i brza procedura koja se izvodi kanilom, što proceduru čini bezbolnom.

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2