Podočnjaci | Dr Marija Bošković
10597
page-template-default,page,page-id-10597,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Podočnjaci

Podmlađivanje regije očiju

 

Pacijenti se često javljaju u cilju podmlađivanje PERIOKULARNE regije. Konsultacije, pregled kao i izrada individualnog protokola su neophodni da bismo pravilno procenili trenutno stanje i odredili adekvatnu terapiju.

PAD UGLA OBRVE

 

Jedan od najčešćih zahteva u podmlađivanje čak i kod jako mladih pacijenata je BROW LIFT. Nakon pregleda pacijentu možemo predložiti lifting obrve primenom botulinskog toksina tip A ili aplikovanje hijaluronskog filera u rep obrve i temppralnu regiju. Za aplikovanje botoksa neophodno je dobro poznavanje anatomije jer pogrešnim aplikovanjem moguće je ekstremno podizanje ugla što daje estetski neprihvatljiv rezultat tzv MEPHISTO ZNAK. Takođe aplikovanje hijauronskih filera u toj regiji zahteva izbor iskusnog lekara da bi se izbegle ozbiljne komplikacije. Vrlo aktuelan metod liftinga obrve uz pomoć COG niti se ne sprovodi u našoj ordinaciji jer smo orjentisani na prirodne metode podmlađivanja. Pacijente sa velikim stepenom spuštenosti ugla obrve upućujemo kod hirurga.

VIŠAK KOŽE NA GORNJEM KAPKU

 

Vrlo uspešno rešavamo u našoj ordinaciji uz pomoće lasrskog tretman NANOFRAKCIONISANE RF MIKROPLAZME. Radiohirurški aplikator kada se primakne koži generiše energiju u vidu mikroplazme koja u kontaktu sa kožom daje trenutni efekat evaporizacije tkiva i zatezanja kolagenog tkiva. Kao krajnji rezultat na površini kože ostaju sitne braonkaste krastice koje otpadaju nakon 4 dana a potpuna regenracija tkiva traje 7 dana.

 

Rezultati NEHIRURŠKE BLEFAROPLASTIKE su vredni pomena i izvođenja procedure jer su nekada bolji i od hirurških intervencija.

SVRAČIJE NOŽICE CROW FEET

 

Bore koje nastaju lateralno od oka kao posledica mimike, tj osmeha. Uspešno se prevenirajuu i uklanjaju primenom botulinskog toksina u datu regiju ili gore pomenutog tretmana NANOFRAKCIONISANE RF MIKROPLAZME.

DONJI KAPAK

 

Regija od najčešćeg interesa kod pacijnata zbog sitnih bora, tamne boje u toj regiji i izraženih udubljenja. Nakon pregleda pacijentu se savetuje zatezanje kože uz pomoć nanofrakcionisane rf mikroplazme,uklanjanje tamnih kolutova uz pomoće specijalno dizajniranih hemijskih pilinga za tu regiju i na kraju nadoknadu volumena i izraženim udubljenjima.

NADOKNADA VOLUMENA

 

U regiji podočnjaka se sprovodi isključivo hijaluronskim filerom Volbela koji je specijalno dizajniran za datu regiju, tj ne privlači previše vode i sprečava ojavu otoka u regiji podočnjaka. Aplikovanje filera u ovu regiju zahteva edukovanog lekara, koji će postaviti filer u tačno definisane anatomske regije uz procenu da li je prvo neophodna nadoknada volumena u srednjoj trećini lica koja dajte potporu podočnjaku, pa nakont oga nadoknada u samoj regiji ispod oka. Zakažite konsultacije kod iskusnog lekara u cilju procena stešena deformiteta i izbora prave terapije za vas. Takođe je bitno da se naglasi da količina hijaluronskog filera i samom podočnjaku ne sme da prelazi 0,5ml zbog mogučnosti kompresije limfotoka i izazivanja komplikacije u vidu otoka.

TAMNI PODOČNJACI

 

Vrlo bitno je pacijentu nakon pregleda objasniti uzrok nastanka tamne prebojenosti kože i koje estetske procedure mogu da pomognu u rešavanju problema. Takođe unepred pacijenta treba uputiti u ishod terapije koja nikada nije preko 50% poboljšanja u smislu prebojenosti date regije.

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2