Hemijski pilinzi | Dr Marija Bošković
8322
page-template-default,page,page-id-8322,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Hemijski pilinzi

Hemijski piling je medicinsko-estetska procedura koja uz pomoć određenih hemijskih supstanci, najčešće kiselina, služi za kontrolisano uklanjanje (ljuštenje) slojeva kože i podsticanje njenog obnavljanja. U zavisnosti od toga koliko duboko piling „ljušti“ kožu, razlikuju se POVRŠINSKI, SREDNJE DUBOKI i DUBOKI hemijski pilinzi. Mogu se raditi na licu, vratu, rukama i nogama.

KOJE PROMENE NA KOŽI SU PRAVE INDIKACIJE ZA HEMIJSKI PILING?
 • Akne
 • Pliće bore oko očiju
 • Duboke bore oko očiju i nausnica
 • Solarni lentigo – male fleke kružnog oblika najčešće na rukama i licu
 • Melazma – fleke veće površine, nepravilnog oblika
 • Strije, ožiljci od akni
 • Fotoejdžing – starenje kože kao posledica hroničnog izlaganja suncu.
KOJE HEMIJSKE PILINGE KORISTIMO?

SKIN TECH pilinzi su jedini pilinzi koji imaju sertifikat za upotrebu u medicinske svrhe.

Predstavljaju skup dogodišnjih istraživanja, ispitivanja a sad već možemo reći da je dugogodišnja upotreba dala za rezultat na hiljade zadovoljnih pacijenata širom sveta. Hemijski pilinzi kompanije SKIN TECH se nalaze na samom vrhu kad je reč o pilinzima sa medicnskom upotrebom.

Hemijski pilinzi Skin Tech kompanije rade se po protokolima profesora Filipa Depreza, čuvenog estetskog hirurga i dermatologa, i uz njih se preporučuju kozmoceutici za dnevnu negu kože posle pilinga.

Easy TCA Pain Control je piling sa unapređenom formulom sa minimalnom neprijatnošću tokom aplikacije i maksimalnim rezultatima.

Indikacije za EASY TCA PAIN CONTROL

 • Foto starenje i opuštena koža
 • Pigmentacije
 • Akne i ožiljci od akni

Rezultati EASY TCA PAIN CONTROL pilinga

Potpuno obnavlja i regeneriše kožu. Zavisno od oštećenja kože odmah će se popraviti izgled kože koji će nastaviti da se popravlja u narednim mesecima jer će piling podstaći proizvodnju kolagena što će dovesti da zdrave, glatke i ujednačene kože.

Prednosti upotrebe EASY TCA PAIN CONTROL pilinga

 • nije potrebna priprema
 • BEZ BOLA
 • nema ograničenja za foto tip kože niti starosna granica
BROJ TRETMANA

Broj tretmana hemijskih pilinga zavisi od promene koja se tretira. Nekada je dovoljan jedan tretman ali je najčešće potrebno uraditi 3 do 6 tretmana hemijskih pilinga. Kod površinskih pilinga tretmani se mogu ponavljati na 7 do 10 dana dok se kod dubokih hemijskih pilinga tretmani rade na 4 do 6 nedelja.

KADA SE RADE HEMIJSKIH PILINZI?

Hemijske pilinge, posebno duboke, radimo u zimskom periodu, dok je one površnije moguće raditi i tokom cele godine, ali obavezno uz maksimalnu zaštitu kože od sunca – kozmoceutik MELABLOCK HSP 50+.

NEŽELJENI EFEKTI POSLE HEMIJSKIH PILINGA

Kada se hemijski piling radi po protokolu, neželjenih reakcija nema. One se mogu javiti jedino kada se pacijent ne pridržava saveta koje mu je lekar preporučio i kada u letnjim mesecima ne koristi preparate sa visokim faktorom zaštite od sunca prilikom boravka na otvorenom prostoru gde može biti izložen UV zračenju. Tada bi se, i to samo kod dubljih hemijskih pilinga, mogle javiti hiperpigmentacije – fleke, ali one nisu trajni neželjeni efekat. Perutanje isušenog tamnog sloja kože posle hemijskog pilinga je normalno i očekivana reakcija i zapravo je način uklanjanja izumrlih ćelija i na taj način se uklanjaju fleke, pomaže čišćenje i lečenje kože od akni a istovremeno se koža podmlađuje. U našem centru Medical Beauty naše stručno osposobljeno osoblje će vam dati smernice kako da brinete o koži nakon hemijskog pilinga.

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2