Mezoniti - Indukcija kolagena | Dr Marija Bošković
9448
page-template-default,page,page-id-9448,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Mezoniti – Indukcija kolagena

MESOTRAX mezo-niti nude niz prednosti za efikasan i bezbedan face lifting

 

Bez Reza – Minimalno Vreme Oporavka – Trenutni Rezultati – Bezbolno – Bez Nuspojava

Lifting i zatezanje nitima je minimalno invazivana metoda, sa kojom postižemo rejuvenaciju i lifting kože na problematičnim regijama bez ukljanja viška kože i masnog tkiva hirurškim putem.

 

Nakon aplikovanja Mesotrax mezo-niti na tačno određeno mesto pomoću igle ili kanile niti ostaju fiksirane u tkivu, pružaju potporu i pokreću proces regeneracije. Efekti tretmana mogu se videti odmah po aplikaciji, a vremenom se rezultat dodatno poboljšava i dostiže svoj maksimum u narednih tri do šest meseci. Okolno tkivo deluje kao podrška nitima održavajući taj postignuti lifting efekat. Niti aplikovane u tkivo pokreću proces indukcije kolagena i stvaranja novih krvnih sudova. Postupak aplikovanja niti je brz i obično se sprovodi pod topičnom ili blok anestezijom, čime se postiže bezbolnost, vidljivih tragova intervencije na koži nema ili su minimalni, zbog čega možemo reći da je vreme oporavka kratko.

 

Mesotrax mezo-niti se razgrađuju u periodu od šest do osam meseci u zavisnosti od pacijenta, a efekat traje nekoliko godina. Korektivni tretman se može ponoviti odmah nakon mesec dana.

 

Postupak je idealan za pacijente koji imaju dobru elastičnost kože i nemaju preveliki višak kože. Najbolji kandidati za ovu vrstu intervencije su pacijenti između trideset i pedest godina, koji žele izgledati mlađe i negovanije bez face lifting operacije.

dr marija boskovic - mesotrax

MEZOTRAX METODA – PRIRODAN PROCES ZARASTANJA RANA POSLE OŠTEĆENJA TKIVA UBODIMA OD IGLE ILI KANILE

 

Igla ili kanila mora probosti kožu i ubaciti nit u tkivo. Ovaj proces povređivanja, probijanja tkiva prati neposredna reakcija organizma, zarastanje rana. Akt probijanja izaziva lokalna oštećenja kao što je blago krvarenje, trombociti se automatski nakupljaju i počinje proces zapaljenja na ćelijskom nivou, bez obzira što se radi o mikro povredi. Nakon ovoga sledi oslobađanje faktora rasta, proliferacija fibroblasta i stvaranje kolagena i elastina, koji daju efekat podizanja i zatezanja. Ovo je proces samoobnavaljanja kože.

 

MEHANIČKA STIMULACIJA IZAZVANA IGLOM I SAMOM NITI

 

Prema istraživanje Helene M. Langevin, mehančka stimulacija podkožnog tkiva napravljena iglom uzrokuje aktivaciju fibroblasta, citoskeleta i aktivira mehanotransdukcioni mehanizam. Mehanotrandukcioni mehanizam podrazumeva princip kojim ćelije pretvaraju mehaničku aktivnost u hemijsku. Aktivnost fibroblasta se posmatra kao odgovor na iglu. Uvrtanje igle dovodi do stvaranja još jačeg odgovora organizma i do stvaranja kolagenih vlakana i formiranja „spirala“ u neposrednoj okolini igle. Aplikovani (implantirani) materijal mezo-niti mogu kontinuirano stimulisati okolna tkiva, pokretima usled mimike lica, sve dok se ne razgrade. Ta stimulacija dovodi do višestruke proliferacije fibroblasta tokom procesa zarastanja rane i stvaranja novog tkiva.

dr marija boskovic - mesotrax

APLIKOVANE MEZO-NITI FIZIČKI PODRŽAVAJU OKOLNO TKIVO

Implantirana mezonit popunjava kožu i usporava dalje starenje i nastanak bora

dr marija boskovic - mesotrax - stadijumi delovanja

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2