Hiperpigmentacije | Dr Marija Bošković
9900
page-template-default,page,page-id-9900,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Hiperpigmentacije

HIPERPIGMENTACIJE (fleke) predstavljaju nakupine pigmenta melanina u površnim i dubokim slojevima kože koji se namifestuju kao fleke izazvane suncem (solarni lentigo), staračke fleke, melazme, fleke nastale nakon zapaljenskoh procesa kao sto su akne tzv PIH (post inflamatorne hiperpigmentacije).

 

Protokol podrazumeva pregled i utvrđivanje mehanizma nastanka fleke i njenu dubinu.

Na osnovu toga se utvrđuje protokol lečenja koji objedinjuje:

 

  • Edukaciju pacijenta o načinu nastanka fleke, kako se uklanja i najbitnije kako se sprečava ponovna pojava fleka.
  • Korišćenje kućne nege kod pacijenta koji imaju fleke podrazumeva zaštitu od UV zračenja tokom cele godine MULTI SUN GENOSYS SPF 40 sa titanijum dioksidom I BB kremu GENOSYS koja pored zaštitnog faktora ima u sebi i arbutin za izbeljivanje fleka.
  • Započinjemo lečenje ALMA DYE VL LASEOM u cilju uklanjanja pigmenta i uklanjanja vaskularne i zapaljenske komponente koja se nalazi u osnovi fleka. Potrebno je uraditi 4 do 6 tretmana sa pauzom od 3 nedelje. Tretman se izvodi na svim tipovima kože bez perioda oporavka.
  • Kućna nega u tom period se obogaćuje sa SKIN WHITETNING SERUMOM koji u sebi ima GLABRIDIN izrazito jak izbeljujući agens koji je jači od vitamina C.
  • Dalje lečenje nastavljamo ME LINE protokolom koji se sastoji od dva hemijska pilinga sa razmakom od mesec dana. Treći piling izvodimo nakon 6 meseci. U kućnim uslovima pacijent tokom dva meseca sprovodi dalje pilingovanje sa dve kreme koje su takođe eksfolijatori i supstance kje sprečavaju ponovnu pojavu fleka. Ova terapija traje dva meseca i sa njom prestajemo da bi sprečili citotoksični efekat hemijskim izbeljivača. Kućna nega je Me line dnevna i noćna krema. Tokom cele godine pacijent sprovodi povremeno mazanje noćne kreme ME LINE prema protokolu koji doktor prepiše.
  • Gore pomenute tretmane kombinujemo sa mezoterapijskim koktelom ID ME LINE koji se aplikuje u pigmentne promene na nivou derma i vrši razgradnju dubokih pigmetnih naslaga koje će koža eleminisati putem makrofaga i našeg limfnog sistema.Kučna nega ostaje ista.
  • Tokom leta pacijent prelazi na SISTEM KONTROLE MELANINA, koji predstavlja najfikasniji sistem koji sprečava da se fleke vrate. Tretman se sprovodi svake nedelje tokom celog letnjeg perioda i može se sprovoditi ili u ordinaciji ili kod pacijenta kući.
  • Nakon 6 meseci od poslednjeg pilinga radimo treći piling ME LINE, što zavisno od vremenskih uslova bude tokom oktobra ili novembra.
  • Sve vreme pacijent koristi MULTI SUN I BB CREAM sa zaštitnim faktorom 50 SPF.

Rezultati naših tretmana

Dr Marija Bošković - Hiperpigmentacije 01
Dr Marija Bošković - Hiperpigmentacije 02
Dr Marija Bošković - Hiperpigmentacije

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2