Rozecea | Dr Marija Bošković
9917
page-template-default,page,page-id-9917,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Rozecea

Rozacea ili kuperoza je hronični, zapaljenski poremećaj koji se ispoljava u epizodama i zahvata do 10% populacije odraslih.

 

Bolest počinje pojavom crvenila na nosu i obrazima, crvenilo je u početku prolazno, a sa vremenom postaje stalno, a kod nekih se bolesnika sa nosa  se širi na obraze. Na koži se vide prošireni kapilari. Kasnije se pojavljuje otok i zadebljanje vezivnog tkiva. Mogu se pojaviti papule i pustule. Tim promenama najjače je zahvaćen nos, koji usled zadebljanja vezivnog tkiva i sebacealnih žlezda postaje povećan, čvorasto zadebljan, tzv. rhinophyma. Od rinofime oboljevaju gotovo isključivo muškarci.

 

Uzrok rozacee je još uvek nije istražen.

 

Dijagoza se postavlja na osnovu kliničke slike.

 

Protokol lečenja podrazumeva:

  • Pregled (potrebno je zakazati pregled)
  • Lasersko lečenje Alma lasers DYE VL za difuzno crvenilo, LONG PULSE ND YAG za teleangiektazije. Ukupno 4 do 6 tretmana. Jednom mesečno se izvodi tretman
  • Medicinske terapija koju doktroka određuje nakon pregleda

 

Postignute zadovoljavajuće rezultate održavamo uz pomoće hemijskih pilinga, mezoterapije i kućne nege koja je ciljano usmerena da spreči inflamaciju i da ojača zid krvnog suda.

Rezultati naših tretmana

Dr Marija Bošković - Rozecea

Zakažite Vaš tretman još danas!

Ordinacija LASER&AESTHETICS, dr Marija Bošković

Bulevar umetnosti 13, Stan 2